keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Ahkera assintentti

Kaikki on paljon hauskempaa, kun on loistava assistentti. Sellainen, joka on aina innoissaan kokeilemassa kaikkea, ja joka ei pelkää tarttua uusiinkaan haasteisiin. Kuten esimerkiksi akvaarioon siivoukseen. Meillä oli tänään altaassa pieni paniikkihuolto, kun testailimme uutta ruokinta-automaattia, joka ensimmäisellä yrityksellä valutti kolmanneksen säiliöstään altaaseen, ja toisella kerralla hyppäsi altaaseen kokonaan minun ollessani hierojalla.

Niinpä ensin päästiin onkimaan ruokinta-automaattia altaasta. Tässä Mitella ei valitettavasti yltänyt olla avuksi, mutta kunnon assistentin tavoin se keksi pian miten olla parhaiten hyödyksi - sehän voisi syödä vettyneen kalanruuan kylppärin altaasta sillä välin kun me Jussin kanssa kuivailemme laitetta. Sen jälkeen loppu kalanruoka on kätevä levittää pienellä hepulilla ympäri allasta. Täyden pisteen suoritus!
Kalanruokakaan ei mene hukkaan, kun assari auttaa.

Seuraavana oli vuorossa vedenvaihto. Koitin samalla lapota letkun päällä mahdollisimman ison osan ruokalautoista altaasta viemäriin, ja niinpä letkun toinen pää jäi kokonaan assistentin vastuulle. Minä olin tylsänä ja tehottomana tunkenut sen suoraan lattiakaivoon, vaikka sen kanssa voisi pestä koko kylppärin samalla kun vesi virtaa. Ei tarvitse kuin ottaa letkun pää hampaisiin ja lähteä juoksemaan sen kanssa ympäri kylppäriä veden suihkutessa. Miten tehokasta! Juostessani nappaamaan letkun päätä Mitellan suusta, onnistuin samalla tönäisemään sisäsuodattimen telineen irti.  Tämä ei kuitenkaan häirinnyt assistentin suoritusta, vaan assistentti kävi hakemassa letkun vielä uudelleen (ja uudelleen...), ja kasteli sillä Esterin, jonka jälkeen kylppärissä pomppi kaksi hepuloivaa näätää.

Omistajan hyvin tehoton visio veden hävittämiseksi altaasta
Koettaessani kiinnittää telinettä takaisin altaaseen (joka olisi helpompaa, jos teline olisi suunniteltu kehysaltaalle...) kylppäristä kuului tasainen pläts pläts -ääni Mitellan koettaessa innoissaan raahata läpeensä vettynyttä kylpyhuoneen mattoa pitkin kylppäriä. Mikä voisi olla sen hienompaa kuin painava ja läpeensä vettynyt matto. Paitsi tietenkin kaksi läpeensä vettynyttä kylppärin mattoa ja yksi vettynyt peti.

Saatuani suodattimen telineen takaisin kiinni ja altaan taas täytettyä, keräsin letkun takaisin rullalle. Olin jo palauttamassa sitä paikalleen rahin sisällä olevaan ämpäriin, kun huomasin että joku oli ehtinyt käydä ämpärissä tekemässä kakat ja pissat. Eli ei muuta kuin letku vielä alas ja ämpäri pesuun. Tuo maailman uusin ja hienoin huussi, joka tulee jatkossakin olemaan tylsästi kannen alla.

Kaikki tämä oli kuitenkin äärimmäisen raskasta, ja väsytti assistentin täysin.Onneksi riippari sentään välttyi osumilta, niin sinne saattoi käpertyä Esterin kainaloon minun jatkaessani jälkitöitä. Mutta onhan se vain oikeus ja kohtuus, että minä hoidan jälkien siivouksen, kun Mitella teki melkein kaiken muun. 

Hyvin tehdyn työn jälkeen on aika levätä.3 kommenttia:

 1. AHAHAHA! No nyt on ollut todella laadukasta työtä! Ai jestas.. Kiitos päivän nauruista tämän myötä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässähän oli suorastaan laatutakuu, kun Mitella teki ja Esteri oli mukana vahtimassa :D

   Poista
 2. Auts! Eihän tuommosille lutulaisille voi edes äkämystyä.
  Ootko harkinnut videokameroiden asentamista kotiin? Semmosilla liiketunnistimilla varustettuja kameroita? Arvele, miten hienon videon tuosta kylppäriepisodista oisi saanut ....

  VastaaPoista