lauantai 22. elokuuta 2015

Ruokintapohdintoja ja vähän muutakin

Siitä on nyt reilu pari viikkoa kun Snurrelta pöllittiin julmasti raksut ja neiti pakotettiin raakaruualle. Nyt parin viikon jälkeen neiti suostuu jo syömään raakaa alkua monipuolisemmin, mutta ongelmaksi on muodostunut nuo kaksi muuta karvaotusta. Esteri kun on päättänyt fiksuna neitinä, että raakaruuat eivät ole ruokintakaapissa turvassa Snurrelta, ja niinpä neiti jemmaa ne pois kaapista. Muuten oikein hyvä, mutta kaapin ulkopuolelta Esteri valitsee usein hyvin haisunäädän mentäviä jemmoja. Niinpä pelätessään että Snurre veisi tytön herkut, Esteri syöttää ne Miikkikselle, joka ratsaa innoissaan Esterin namijemmoja. Lopputuloksena meillä on taas lihomaan lähtenyt skunkki ja laihtuva fretti. Nyt sitä onkin sitten harkinnassa, mihin toimenpiteisiin tässä pitäisi lähteä: palauttaa Snurrelle sen rakastama raksukuppi kaappiin, alkaa taas käyttää frettiporttia päivisin, niin että Snurrella on aikaa käydä Esterin jemmoilla ennen Miikkistä, vai vain luottaa siihen, että Snurrekin oppii vielä pitämään puolensa, kun tajuaa kuvion. Onpa sitä ajatus eksynyt välillä myös tavarahifistelyvaihtoehtoihin, kuten mikrosirun lukevaan ruokakuppiin, johon saisi Snurrelle omat eväät Esteriltä turvaan kaappiin. Siihen budjekti ei kyllä tällähetkellä oikein taipuisi.. Tänään aamulla laitoin asiasta kysymystä myös Frettiliiton ryhmään facebookiin, jos sieltä saisi jotain uusia ideoita asiaan liittyen. Kauhean mielellään sitä kun näkisi kaikkien siirtyvän kokonaan raakaa, mutta Miikkikselle ekstra-annokset eivät oikein sovi (paitsi pojan itsensä mielestä... ;-)).
Tälläviikolla on tullut nettishoppailtua välillä myös itselle. Eilen lähti tilaukseen niin kannettava tietokone kuin uudet housutkin. Kannettava minun piti alkuun hakea ihan kivijalkaliikkeestä vanhalla tutuksi havaitulla taktiikalla: katsoa läpi liikkeen halvimmat peruskoneet ja valita niistä omimman oloinen. Tämä taktiikka kaatui kuitenkin viiden liikkeen jälkeen siihen, ettei mistään niistä löytynyt tarkoittamani kaltaista peruskonetta: en minä oikeasti tarvitse mitään yli kolmensadan konetta perustekstinkäsittelyyn, blogipäivityksiin ja nettiselailuun. Etenkään yli kolmensadan konetta, missä on huono akunkesto, mutta ekstrana lukuisia ominaisuuksia mitä en tarvitse. Olo alkoi käydä jo melko epätoivoiseksi sen suhteen, onko markkinoilla ylipäätään enää sellaista konetta mitä havittelin. Sitten eksyin Verkkokauppa.comin sivuille ja löysin niistä jopa valinnanvaraakin. Jopa tietokoneasiantuntijanani toiminut Jussi hyväksyi valintani; pienen ja kevyen modernin kirjoituskoneen, saatuaan tuon liikekierroksen jälkeen paremman kuvan siitä, mitä olin hakemassa. Ja isona plussana valitsemassani koneessa tulee vuoden lisenssi Microsoft Officeen kaupan päälle, eli kone on tetristä vaille valmis paketti ;-) Toiseen ostokseen syy oli valitettavasti ikävämpi kuin noussut kirjoitusinspiraatio: päivittäiskäytössä olleet farkkuni hajosivat, eivätkä kaapissa odottamassa olleet varafarkut mahtuneet kesäkilojen jälkeen päälle. Niinpä nyt työhousuiksi on tulossa farkkukauden jälkeen vaihteeksi reisitaskuhousut. Parille niistä kesäkiloista olisi silti tarkoitus tehdä jotain ...jossain vaiheessa. Tässä kohtaa isoin tavoite on kuitenkin olla hankkimatta niille enää enempää kaltaistaan seuraa. Muu vaatevarasto kun ottaa onneksi parin kilon painonvaihtelut farkkuja paremmin vastaan.   

Viime päivinä Turkuun on myös saatu vihdoin se kaivattu kesä, josta pääsee ensiviikolla jo toivottavasti paremmin nauttimaan. Viime viikolla alkaneet uniongelmat kun alkavat toivottavasti olla jo vähän takana. Viimeyönäkin velkoja tuli kuitattuja aiottua enemmän, kun nukahdin perjai-illan kunniaksi jo kahdeksalta (ja huomasin asian vasta vähän ennen kuutta aamulla kun heräsin ...olin siis heittäytynyt sängylle lueskelemaan, mutta en ollut ilmeisesti ehtinyt edes avata kirjaa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti