Reissu Korkeasaareen

torstai 20. kesäkuuta 2024

Tiedän että eläintarhat vierailukohteina jakavat mielipiteitä, mutta itse olen aina tykännyt käydä Korkeasaaressa. Etenkin nykyään, kun niitä itseäni eniten kiinnostavia teemoja, kuten missä suojeluohjelmissa eläintarha on mukana ja miten, ja eläinten aktivointia tarhaolosuhteissa on nostettu koko ajan enemmän esille myös tarhojen luona olevissa opasteissa. Nykyään sitä tuleekin luettua melkein kaikki kyltit, mikä ei todellakaan nopeuta kierrosta, joka muutenkin tyssää aina viimeistään siinä kohtaa kun pääsen magustitarhalle asti ja istun alas niin pitkäksi aikaa, että Jussi ehtii kiertää sillä välillä puoli eläintarhaa vain löytääkseen minut yhä samasta pisteestä. 

Kotiin viemisiksi lähtee myös yleensä tukko virikeideoita ja kauhea tarve myllätä omien tyyppien terraarioita ja häkkejä isommiksi ja virikkeellisemmiksi. Ja aivan erityisesti tällä kertaa minulla olisi tarve löytää muutamia tarpeeksi paksuja puunrunkoja terassi- ja parveketarhoihin. Täytyy huomenna käydä kiertämässä tontti läpi, vaikka pahoin pelkään, että kaikki meidän riittävän paksut mahdollisesti uhrattavissa olevat puut olisivat havupuita, mikä ei oikein toimisi.  

Hiiripöllö

Tänä kesänä Korkeasaaressa on myös dinosaurusnäyttely

Visentti on yksi lajeista, joka olisi todennäköisesti jo sukupuutossa ilman eläintarhoja

Jussi vähän naureskeli, kun kuvasin myös useampia lokkeja

Luonnoneläimille oli kuitenkin tehty myös omia opasteitaan

Pikkupandan ruokatuokio

Tiikerillekin oli evästä

Kissojen virikkeistä kertomiselle oli varattu kokonaan oma infokatos

Useamman lajin kohdalla oli kerrottu myös niiden luontoonpalauttamishankkeista

Kilejäkään eivät korkeudet hirvittäneet

Ehdotin tästä uutta ilmettä matelijabunkkeriin

Magustiaitauksessa oli ihana kuhina <3

Monien tyyppien aitauksissa näkyi hyvin rikkirakastettuja palloja

Pampa.agutitkin olivat hyvin näkösällä

Mangusteista tuli ehdottomasti eniten kuvia ja videoita

Osa eläimistä oli vapaana tropiikki-talossa


Näitä kylttejä tarvisi taas kotiinkin. Mutta pala kerrallaan paremmaksi.

2 kommenttia:

  1. Eläintarhat ovat ihania. Siis ne joissa eläimillä on hyvä olla (tarpeeksi tilaa ja ajateltu eläimiä). Harvoin pääsen, mutta silloin vielä innostavampaa. Viime vuonna kohde oli pandat 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ähtärin pandat ovat itsellä vielä kokonaan näkemättä. Katsoo ehtiikö sitä Ähtärin korkeudelle asti vielä pandojen elin- tai Suomessa oloaikana.

      Eläinkohteet ovat kyllä yhtä aikaa kiinnostavia ja vaikeita, kuten Ylen kissakahvilajuttukin taas näytti. Itselläkin viime kissakahvilavisiitistä on jo vuosia, mutta silloin kaikki näytti päällepäin hyvältä aina eläinsuojeluyhteistyötä myöten. Sitten sai lukea, että yhdistyksen kissakansiota ja keräyslipausta oli pidetty esillä vielä pitkään sen jälkeen, kun yhdistys oli jo purkanut yhteistyön :(

      Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI