Ulkopuuhia

torstai 14. heinäkuuta 2022

Vaikka kovasti haaveilen terassitarhalle jatkoa, jossa fretit ja kissat pääsivät vapaasti maapohjalle aina halutessaan, se ei ole tapahtumassa ainakaan tänä vuonna ja tuskin vielä parina seuraavanakaan. Niinpä tätä puolta toteutetaan ainakin toistaiseksi siirrettävissä aitauksissa valvonnan alla. Freteillä meillä on käytetty eniten Marshallin aitauksia, jotka on suunniteltu freteille ja joissa on vähemmän poikkipinnoja ja hieman tiheämpi pinnaväli kuin useimmissa koirille myytävissä. Niitä on tällähetkellä yhdistettynä kolme yhdeksi vähän isommaksi tarhaksi. Nyt kun laumoja on kuitenkin useampi, päätin testata pitkästä aikaa myös Zooplussasta hankittuja koira-aitauksia freteillä. Niitäkin kun meillä oli varastossa pari, niin että niistä sai pienehkön juoksutarhan. 

Tällähetkellä käytössä olevat autaukset

Nutella koiranpentuaitauksessa hetkeä ennen kuin käveli siitä läpi
 

Oma orginaalijengi on päässyt nyt ulkoilemaan enemmän, joten ajattelin alkuun antaa eilisellä ulkoilulla tulokkaille isomman Marshall-aitauksista tehdyn tarhan ja ottaa orginaalijengin koiranpentuaitauksiin. Mieli muuttui kuitenkin alle minuutissa, kun Nutella meidän pienimpänä frettinä käveli suoraan läpi koirien pentuaitauksesta. Eli eikun kaikki orginaalijengistä hetkeksi boksiin ja vaihto. Sen jälkeen ulkoilu sujuikin aika rauhallisissa merkeissä vesileikkien ja pienen kaivelun merkeissä. Meidän nykyisessä porukassa ei ole yhtäkään kauhean karkausintoista ulkoilijaa, mikä helpottaa valvontaa huomattavasti. Meidän aiemmista neideistä Lysti kun hyppäsi halutessaan Marshall-aitauksistakin yli sekunneissa, ja Itsy taas osasi kaivaa todella nopeasti reunan ali. Mutta koska tiedän, ettei kukaan nykyisestä orginaalijengistä harrasta kumpaakaan samassa mittakaavassa, uskalsin tosiaan samanaikaisesti ulkoiluttaa kahta porukkaa ja vielä niin, että toinen oli koira-aitauksessa.  

Mallu voisi ottaa käsihissin aitauksesta ulos

Juutas altaalla

Nava tähystää


Olin oikeastaan enempi jopa yllättynyt, ettei ensimmäiseen tuntiin kukaan edes koittanut karata koira-aitauksesta. Teklakin kun on ollut nuorempana aika kova neiti kiipeämään. Vielä isompana yllätyksenä tuli, että ensimmäinen joka lähti koiranpentuaitauksesta livohkaan oli Nava. Samalla se kuitenkin kertoo aika hyvin, miksi koiranpentuaitauksia ei lähtökohtaisesti suositella freteille: Nava on meidän freteistä kaikkein kömpelöin, ja silti jopa se pystyi kiipeämään koiranpentuaitauksesta ulos, sillä poikkipinnoja on kyllin tiheässä antamassa tarpeeksi tukea kiipeilyyn. Meillä tämä ei kuitenkaan estä käyttöä myöskään jatkossa, sillä päältä avoimessa ja alta verkottamattomassa aitaukssessa frettejä ei muutenkaan uskalla pitää ilman että on koko ajan lähellä. Ja silloin sitä kyllä ehtii poimia tämmöiset karkurit jo ennenkuin ne ehtivät laskeutua nurmikolle asti. 

Juutaksella ja Teklalla iski väsy

Nava lähdössä lipettiin

2 kommenttia:

  1. Voi vitsit, tuommoisen vaivan Nava näki eikä päässy seikkailemaan... Ihana tuo viimeinen kuva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi pojalta löytyy myös omat seikkailuvaljaat vapaamuotoisempiin seikkailuihin.

      Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI