Kanien muutto

lauantai 26. maaliskuuta 2022

Päivälämpötilat ovat kohonneet jo useana päivänä yli kymmenen asteen, mutta olin kuitenkin ajatellut odotella kanien muuttoa takaisin leikkimökkiin kunnes yöpakkasetkin ovat kokonaan ohi. Tänään oli kuitenkin taas niin aurinkoinen (joskin tuulinen) päivä, että päätin siirtää kanit leikkimökkikanilaan ainakin autotalliaitauksen siivouksen ajaksi. Petteri ilahtui kuitenkin niin silminnähden kun ylsi taas itse tähystämään ikkunoista, ja pystyi työntämään päänsä ulos ja vahtimaan kulkuaukosta tarhan suuntaan, että minun oli pakko kysyä Jussinkin mielipide siitä, mitä jos sittenkin hoitaisimme kanien muuton jo nyt. Autotallikin on kuitenkin ollut puolikylmä tila, eli muutos ei olisi luokkaa sisältä suoraan ulos. 

Villa Töpön tänähetkinen järjestys

Etenkin kaksi isointa koppia täytettiin hyvin Ruti-Rexillä

Sinne on nyt hyvä kaivautua sekaan, tai kiskoa ylimääräiset fyllingit pois

Asiaa hetken puntaroituamme päädyimme siihen, että haimme Puuilosta paalillisen Ruti-Rex puukuitua kanien koppeihin, ja haimme sisältä yhden maatilakaupasta hankitun lämpölampun leikkimökkiin. Leikkimökistä löytyi jo entuudestaan syksyllä hankittu sähkövastuksilla varustettu vesikuppi, eli juomaveden jäätymisestä ei ole pienintäkään riskiä. Lämpölampun ja koppikuivikkeiden kanssa osa tilasta pysyy jo varmuudella plussan puolella öisinkin, sillä yöpakkasetkaan eivät ole enää olleet kuin muutaman asteen luokkaa, ja vuorokaudessa selvästi enemmän plussan puolella olevia tunteja.  

Ennen muuttopäätöstä ja koppien tuomista ikkunalle piti vähän kurottaa

Hetken mökkiä tutkailtuaan Pampulakin uskaltautuikin pesupuuhiin

Silti en ajatellut pitää vielä mitään kiirettä autotalliaitauksen purkamisen kanssa, jos nyt takatalvi sattuisi vielä yllättämään, ja pakkaset kiristyisivät uudelleen. Siinä tapauksessa kanit otetaan toki vielä sisälle. Vähän kyllä harmittaa, että kaniaitauksen osalta lumi on jo kokonaan sulanut ja vaihtunut jääksi, niin tällähetkellä tarhassa ei pysty kaivelemaan yhtään. Mutta eiköhän jääkin pian väisty, niin että pääsee lisäämään tarhaan aiempaakin paksumman kerroksen kuorikatetta.

4 kommenttia:

  1. Mahtavaa, Petteri pääsee katselemaan ikkunoista 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petteri kyllä selvästi nauttii siitä. Autotallissakin kun oli kyllä ikkunat, mutta kanien vinkkelistä katsottuna aivan liian korkealla.

      Poista
  2. Oma villa, paras villa. Oispa pian kunnon kevät ja pääsisi myös nauttimaan villan puutarhastakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumen (ja jään!) sulamista odotellaan täällä kyllä kovasti.

      Poista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI