keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Jos sulla Lysti on

Viime postauksessa jo mainitsinkin, että olin suuntaamassa Aijan luo katsomaan pentuja. Se mikä jäi siinä vielä mainitsematta, oli se, että pentuvisiitin sopiminen lähti käyntiin siitä, kun Sarianna kysyi, tiedänkö ketään, kuka olisi kiinnostunut soopeliprinsessasta. Kun kyllähän mie tiesin, vaikka en ollut kyllä suunnitellut, että se soopeliprinsessa tulisi välttämättä jo tänä vuonna... Niinpä sitä mentiin vain katsomaan. Vain katsomaan tietäen, että mie oikeastaan tykkäsin ajatuksesta, että tänä vuonna tulisi tuplasti pentuvilinää. Ja tietäen, että alkoi näyttää vahvasti siltä, että meille ei sit ainakaan tänä vuonna ole sijoitustytyä tulossa. Vain katsomaan siis.

ACH's Phenomenal Delusion, "Lysti". Kuva: Aija Kouhi
Ei sillä, että olisin uskonut siihen oikein itsekään. Ja uskoin siihen vielä vähemmän tavattuani pentueen vanhemmat. Etenkin emo Meri teki vaikutuksen rentoudellaan: huolimatta siitä, että neidillä oli pennut ja olimme vieraita, päästiin ihan pentuboksiinkin istuskelemaan. Kyllä Meri tarkasti muksunsa vahti, mutta antoi silti pidellä niitä, ja teki välillä välikuolemia vessalaatikon taakse, kun lastenhoito on niin rankkaa ja kuumaa hommaa. Muutenkin luonteet kuulostivat siltä, mitä itse fretiltä toivoo: suvusta löytyy kyllä virtaa ja menohaluja, mutta ei kauheita hammaspeikkoja. Itse kun rakastan seurata kunnon hepuleita ja kiipeilynäytöksiä, mutta minulla ei ole kieltämättä kauhean ikävä sitä, että pentu koettaa tarrata lukolla kiinni heti, kun sen laskee otteesta alas.

Se vaan vähän jäi siihen <3
Pennuista yksi alkoi sitten eksyä syliin muita useammin - luonnollisesti koko pentueen suurin tapaus, kun olen aina tykänyt pienistä freteistä. Mutta pitäähän siinä nyt jotain olla hassustikin, jos meille on kerta tulossa normikarvainen soopelinaaras suomalaiselta kasvattajalta. Kun kotona on muutenkin oikea omituisten otusten kerho. Ja kyllä tytölle oli siinä hetkessä jo nimikin: Lysti. Viralliselta nimeltään ACH's Phenomenal Delusion.

Aija käski vielä harkita tarkkaan, kun meilläkin tätä laumaa on kuitenkin myös ennestään. Että ei tule sitten heräteostoksena. Sit piti vaan seuraavina päivinä kysellä, että joko saan varata, kun tiedän jo haluavani tytön kotiin. Ja oltiinhan me siitä kuudennestakin jo puhuttu, vaikkei ehkä tämän nimenomaisen pentueen osalta. Että sitä oli ehtinyt miettiä ja pyöritellä, mitä kuluja ja muita toinen pentu toisi muassaan. Sisko kyllä kiteytti hyvin, että miulla menee nyt jo kaikki rahat näätiin. Eli sen osalta kuudes fretti tuskin toisi muutosta.

Nyt sitten odotellaan meidän tuplapottia kotiin. Lysti on luovutusiässä 3,5-viikon päästä ja Huisku lennetään hakemaan elokuun ensimmäisellä viikolla. Sitten loppulomat menevätkin toivottavasti kunnon vilinässä ja paljossa putputtelussa, kun päästää opettelemaan uusien tyttöjen tavoille ja toivottavasti saadaan tytöt hyvin osaksi porukkaa.

Meidän sinisilmäkin on taas kasvanut <3 Kuva: Mandy Schuhmacher

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos <3 On kyllä jännä nähdä, millaisia prinsessoja meidän tulevista tytöistä kasvaa. Huisku on ainakin nyt jo harrastanut mutakylpyjä kasvattajansa luona, eli neiti ei vaikuta ainakaan kauhean hienohelmalta ;)

      Poista