Akvaario

540 litraa, 150*60*60cm
lämpötila 26 celsiusta, ph 6,8


Suodatus
ulkosuodatin Eheim Professionel 2 2028, 1050l /h
sisäsuodatin Eheim PowerLine XL 2252, 1200 l/h

Valaistus
2* Eco AquaLed 30W Freshwater 5000K -ledivalaisin

Lämmitys
Eheim Jäger 150W

Muu tekniikka
Grässlin Rondomatic 400 -ruokinta-automaatti

Kasvit
jättivesimiekka
jättiläisvallisneria
intianvesitähdikki
saniaislajike
vesisaniainen
pieni melalehtilajike
anubias

Kalasto
lehtikaloja 2
haarniskamonneja 10+
intiaanisulkia 20+
kuparimonnisia 20+
puna-aavetetroja 10+
nuolimonneja 3
partamonni
piikkisilmiä 4
keltarihmakala
leväbarbeja 5

Sisustus
hiekkapohja
mangrovejuurakoita

Vedenhoito
Easy-Life Filter Medium  -vedenparannusaine
Easy-Life Catappa X -intianmantelipuunlehtiuute

Kasvienlannoitus
Easy-Life Profito -nestemäinen kasvilannoite
Easy-Life Ferro -rautalannoite
JBL 7-Balls -pohjalannoite
TetraPlant Initial Sticks -pohjalannoite

Rutiineista
Akvaariossa suoritetaan letkulla 50% vedenvaihto suunnilleen kerran viikossa. Vedenvaihdon yhteydessä suoraan altaaseen annostellaan vedenparannusaine ja intianmantelipuunlehtiuute koko vesimäärän mukaan. Nestemäisiä kasvilannoitteita en lisää joka kerta, mutta ehkä joka toinen kerta. Pohjalannoitteet vahvajuuriset kasvit saavat istutettaessa ja niitä lisätään noin 6-12 kuukauden välein.

Suodattimet puhdistetaan tarpeen mukaan, kun virtaus heikkenee. Valot toimivat ajastimella ja ovat päällä 10.30-22.00.

Ruokinta hoituu ruokinta-automaatilla 1-2 kertaa vuorokaudessa, jolloin kalat saavat pienen annoksen raemaista ruokaa ja pohjatabletteja. Lisäksi kaloille tarjoillaan joitain kertoja viikossa kokonaisia kuivattua ruokahyönteisiä (surviaista, hyttysentoukkia, vesikirppuja...), erilaisia hiutaleruokia (Tetra Menu, Sera Gvg-mix...) ja tabletteja (Tetra TabiMin, Sera O-nip..), pakastettuja hyönteisiä ja geelimäisiä ruokia (Tetra FreshDelica). Silloin tällöin kaloille tarjotaan myös kesäkurpitsaa ja kurkkua.

Yleistä

Muuton yhteydessä vanha 390-litrainen allas päivitettiin isompaan. Yhtenä isona syynä olivat lisääntymään innostuneet haarniskamonnit, joihin ihastuin niin kovin, että en raaskinut pistää poikasia myyntiin. Pian muuton jälkeen altaan kalasto täydentyi myös kaverin elekäläiskaloilla, kun heillä allas piti tyhjentää remontin tieltä. Tällöin altaaseen muuti puna-aaveita, leväbarbeja, piikkisilmiä ja keltarihmakaloja.

Tämän altaan kohdalla ehdoton ennakkosuosikkini oli inkkarit, joista olen pitänyt jo vuosia. Niitä on tosin yhä turhan vähän nykyisen kokoiseen altaaseen. Haarniskamonnit taas olivat iloinen yllättäjä, jotka ovat valloittaneet minut puuhakkuudellaan ja tempauksillaan - ne ovat esimerkiksi kovia viskomaan vettä altaasta ja puolustavat hanakasti pintakasveja koettaessani välillä harventaa niitä. Kuparimonnisista ensimmäiset tulivat meille vahingossa, kun ostin altaan käytettynä ja otettaessa sitä käyttöön ulkosuodattimesta löytyi kolme kalanpoikasta. Pienen harkinnan jälkeen niille hankittiin sitten parvi ympärille. Lehtikalat taas ovat se Jussin haavekala, joita altaaseen tuli ensin ensin neljä junnua kasvamaan, ja joista sitten jäi nykyinen kutupari kalojen kasvettua ja sukupuolien selvittyä.

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI