Kevättouhuja

tiistai 6. huhtikuuta 2021

Pääsiäinen tuli ja meni. Vietettiin se Jussin ja lauman kanssa kotosalla. Pääsiäiskuviakin otettiin, mutta en muistanut missään välissä päivittää niitä blogiin asti. Pääsiäiskuvien ottamisen ohella aloimme valmistella myös kasvihuonetta ja sen vieressä olevia kasvilavoja tulevaan kesäkauteen. Kasvihuone toimi meidän kuvausstudiona, minkä myötä fretit pääsivät auttamaan sielä penkkien mylläämisessä. Etenkin Justiina kunnostautui tässä touhussa, sillä Justiina on aina rakastanut kaivamista. Mutta kun sitä alkoi sitten auttaa tyttöjä, ja tarttua touhuun ihan oikeasti, sitä taas muisti osasyyn sille, miksi homma syksyllä jäi: eihän meillä entisinä kerrostaloasukkeina ollut mitään välineitä hommaan. 

Justiina puutarhahommissa

Tie vei sitten pääsiäisenäkin kaupoille, ja hankimme muunmuassa kottikärryt, istutuslapion, kompostikehikoita ja pitkävartiset oksasakset, että pääsimme myös omenapuiden vesiversojen kimppuun. Samalla reissulla mukaan tarttui myös terassimattoa takaterassille, mutta se on vielä leikkaamatta muotoon ja asentamatta. Nyt on sitten nypitty rikkaruohoja, käännetty maata ja kaivettu ylös maa-artisokkia. Koitimme viime vuonna totuttautua sen makuun parin ämpärillisen verran, mutta totesimme sen jälkeen, että kaivamme loput ylös keväällä ja istutamme tilalle perunaa. 

Rautakauppakäynnin jälkeen Jussistakin alkoi kuoriutua astetta uskottavampi isäntä

Samalla käynnissä on kova pohtiminen, mitä koittaisimme kasvulavoissa ja kasvihuoneessa kasvattaa. Toiveissa olisi jotain, mistä saisi itselle ja kilppareille satoa käyttöön, mutta joka ei katoaisi heti kauriiden, jänisten ja lehtokotiloiden suihin. Todennäköisesti tämä tulee vaatimaan useamman vuoden opettelun, mitä näin läheisessä rinnakkaiselossa saadaan kasvatettua, kun en haluaisi aidata koko kasvimaata parimetrisellä aidalla. Etenkin kun edellisvuoden satoisimpia menestyjiä kesäkurpitsaa ja maa-artisokkaa ei äänestetty jatkoon. 

Itsy <3

Eilisen kohdalla homman keskeytti pieni takatalvi, ja koko piha peittyi taas hetkeksi lumeen, joka on onneksi tänään lähtenyt sulamaan yhtä nopeasti kuin se eilen ilmestyi. Seuraavaksi pitää alkaa sitten siemenpusseista ihmetellä, mitä uskaltaa istuttaa suoraan maahan, ja mitä taas metsästetään valmiina taimina muualta. Frettien ja kissojen kanssa kun en ajatellut edes koittaa taimien esikasvatusta sisällä, vaikka lauma rrrakastaa multahommia. 

4 kommenttia:

  1. Kunnon isäntä hommissa; tosin kottikärryt ovat vielä liian puhtaat ja vie uskottavuutta 😉

    VastaaPoista
  2. Jäämme jännityksellä odottamaan mitä kaikkea teillä vielä kasvaa

    VastaaPoista

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI