Hoitonäätä Sofia

maanantai 12. huhtikuuta 2021

Koronan myötä meillä ei ole ollut pitkään aikaan muita hoidokkeja kuin Minttu, Löllö ja Ruttu, jotka ovat puolestaan olleet meillä jo sen verran pitkään, että ne lasketaan jo monessa suhteessa osaksi omaa jengiä. Eilen meille saapui sitten pitkästä aikaa hoitofretti, joka sekin on tulossa vähän pidemmälle hoitojaksolle noin 1-2 kuukaudeksi. Sen myötä päädyin tekemään jotain, mitä en yleensä tee, eli päätin koittaa saada Sofian osaksi toista meidän laumoista. Yleensä meillä hoitofretit kun ovat hoitojakson erillään omista freteistä, sillä en lyhyempien viikon tai parin viikon jaksojen takia halua myllätä liikaa omien elämää. Koska Sofia on kahdeksanvuotias vanhempi leidi, toiveena olisi saada se vierailun ajaksi osaksi mummolaumaa, mikäli asia kaikille kolmelle osapuolelle sopii. Vielä on liian aikaista sanoa, miten käy, mutta ainakin alku on ollut kohtalaisen rohkaiseva, sillä siinä missä junnujen kanssa Justiina laittaa heti tappeluksi, Sofian kanssa on toistaiseksi selvitty huudolla. Sofia kun vähän jännittää Justiinaa, niin Justiinan lähestyessä se huutaa ja väistää, eikä Justiina sitten yleensä jaksa lähteä kauheasti hätyyttämään. Itsy käy puolestaan vain välillä ihmettelemässä, ja vaihtaa suuntaa, mikäli Sofia kommentoi lähestymisyrityksiä millään tavalla. 

Hoitonäätä Sofia

Sofia on ikäisekseen todella hyvässä kunnossa, eikä sitä ikinä uskoisi ikäisekseen. Mikäli ennen Sofian tuloa pidin Justiinaa kunnon menevänä ikäleidinä, on minun pakko tunnustaa, että Sofian rinnalla Justiina näyttää ihan mummolta, vaikka neidit ovatkin keskenään samanikäiset. Silläkin vähän ihmettelen, mihin Justiinan auktoriteettiasema Sofiankin edessä perustuu, kun siihen verrattuna Justiina on puolta pienempi vähän kuivakka hampaaton mummeli - mutta kai sillä sitten vain on tarpeeksi täpäkkä asenne ja tuima katse. 

Sofia on jo nyt ehtinyt ihastua kovasti terassitarhaan, ja mikäli Sofia saisi valita, se todennäköisesti asuisi koko hoitojaksonsa sielä. Nostinkin yhden Sofian pedeistä eilen illalla sinne, niin että hän saattoi ottaa raikkaat ulkoilmatorkut tutussa pedissä. Noin muuten terassitarhan sisustus junnaa edelleen pitkälti suunnitteluvaiheessa, mutta katsotaan jos tällä viikolla saisi asennettua sinne terassimaton, ja sen myötä hommaa muutenkin liikkeelle. 

Päästettiin mummut välillä valtaamaan frettihuonetta. Junnut ihmettelevät portin takana.

Oman lauman osalta olisi edelleen toiveissa, että Nutsku lähtisi kesän viettoon Sotatanssin frettilään mammaloman merkeissä, mutta se projekti ei ole edennyt. Nutellan kiima on nyt junnannut kohta kuukauden paikoillaan, eli Nutsku haisee kuin raato ja sillä on lievää turvotusta alapäässä, mutta kiima ei ole edennyt siitä pidemmälle, mikä on aika hämäävää. Yleensä homma kun on edennyt selvästi nopeampaa kiiman ensimerkeistä siihen, että on päästy astuttamaan. Nyt Nutella saikin jo toiset rakkauskirjeet eli hajuterveiset sulholtaan, ja mikäli niilläkään ei saada puskettua kiimaa eteenpäin, pitää varmaan seuraavaksi koittaa päästää pari tapaamaan kasvokkain. Tässä onneksi auttaa, että molemmat ovat Turussa. Toivottavasti viimeistään livetreffit veisivät hommaa eteenpäin, koska muuten Sotatanssilassa saattaa olla tulossa välivuosi pentueiden suhteen, ja olla ensivuonna edessä se tilanne, että kaksi naaraista alkaa olla siinä iässä, että ne olisi hyvä astuttaa. Sarianna tykkäisi kuitenkin huomattavasti enemmän siitä, että saisi keskittyä yhteen pentueeseen per vuosi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI