lauantai 21. tammikuuta 2017

Eri käyttötarkoituksia

Frettimökki vai nukkekoti?
Kun samassa taloudessa asuu (kalat poislukien) kolmen eri lajin edustajia, ei voida välttyä
näkemyseroilta. Näkemyserot voivat koskea montaakin eri asiaa, kuten esimerkiksi eri tavaroiden tai tilojen käyttötarkoitusta. Tänään tämä konkretisoitui taas siivotessa vaatehuonetta.

Vaatehuoneessa on yksi tietty nurkka, jonka käyttötarkoituksesta on väännetty pisimpään. Minusta se olisi loistava varasto: kohdassa on jo valmiiksi korihyllykkökin, jonka alimpaan koriin saisi vaikka mitä. Ongelma tulee kuitenkin vastaan siinä, että fretit ovat vähintään yhtä vakaasti sitä mieltä, että kyseessä on vessa: ne kun nukkuvat mielellään vaatehuoneessa, ja niistä olisi ihan kohtuutonta joutua heräämiseen jälkeen kömpimään keittiöön asti tarpeilleen. Miikkis on puolestaan sitä mieltä, että nurkka on yksi asunnon parhaita uninurkkia.

Minun ehdotukseni käyttötarkoituksesta äänestettiin kumoon ensimmäisenä. Ihan sama mitä kyseisessä nurkassa olevaan koriin laitoin, se kiskottiin pois ja nurkka vuorattiin muualta siirretyillä vilteillä ja fretin ulosteilla - ja Miikkis nukkui sielä vällyissään frettimysten sotkuista piittaamatta. Tämä kompromissi tyydytti siis selvästi viisi kuudesta, mutta diktaattorin elkein äänestin sen kumoon, ja laitoin korin paikalle vessalaatikon. Että jos sinne on pakko paskoa, voisivat paskoa edes laatikkoon.

Tämä toinen vaihtoehto olikin freteille ihan ok, mutta Miikkis päätti käyttää veto-oikeuttaan, ja kaivoi hiekat koko vaatehuoneen lattiaa peittäväksi autiomaaksi mahtuakseen laatikkoon nukkumaan. Sen jälkeen nurkka täytettiin vielä kankailla, joihin puupohjaisen kissanhiekan kostuneet kappaleet tarrasivat kuin pienet takiaiset. Kankaita pesukonekuntoon nyppiesseni minulla oli aikaa todeta, että tämä idea toimi selvästi ensimmäistä vaihtoehtoa huonommin.

Mutta onneksi on pissialustat! Nehän ovat vapauttaneet koko muunkin asunnon ikävästä hiekkamurusta. Eli ei muuta kuin tuumasta toimeen, ja padit puhdistettuun nurkkaan. Pissialustojen myötä nurkka muuttuisi vessapaikaksi vessapaikkojen joukossa - jos unohdetaan se, että kyseessä on paras uninurkka. Onneksi Miikkis on kuitenkin sopeutuvainen, ja nytkin se sopeutti pissialustat osaksi pesäänsä repien ne pehmeäksi silpuksi kankaiden sekaan. Samalla se tuli havainnollistaneeksi oikein hyvin, että alustojen sisällä todella on kivoja pieniä geelikiteitä.

Siitä päästäänkin tämänpäiväiseen: geelikiteet muodostavat lattialle oikein kivan, liukkaan ja hankalasti puhdistettavan pinnan. Ja ne tarttuvat kankaisiin vähintään yhtä tehokkaasti kuin kissanhiekkamurut - ja ne on vielä kriittisempää saada nypittyä irti kankaista ennenkuin ne uskaltaa heittää pesukoneeseen. Minä kun en ole haluakas selvittämään, mitä kosteutta sitova geeli tekisi pyykinpesukoneessa. Tämä aamupäivä menikin sitten rattoisasti hävittäen geelijämiä vaatehuoneen pinnoilta ja kankailta.


Kun vaatehuone saatiin lopulta puhdistettua, nurkkaan illmestyi Miikkiksen nukkumaja. Katsotaan seuraavaksi, miten tämä vaihtoehto toimii...

4 kommenttia:

 1. Kiva lueskella muidenkin talouksista tätä huoneiden järjestelyä. Meillä kun jo yksi herra saa aikaan sen, että on mietittävä mihin nurkkaan laittaa tavaraa, ja mihin vessan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näädät tuppaavat valitettavan usein vetämään näissä pidemmän korren itsepäisyydellään :D

   Poista
 2. Voi ei mitä vääntöä! Me ollaan päästy ihan liian helpolla, kun hiekkalaatikot saa olla siinä mihin ne laitetaan ja niitä myös käytetään. Pedit ja viltitkin on ilmeisesti asetettu oikein, kun niihin vaan tyytyväisenä käperrytään nukkumaan.
  Valitettavasti ei ole tarjota mitään hyvää ideaa tilanteseenne! Tsemppiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ratkaisu näyttää onneksi ainakin toistaiseksi toimivan hyvin. Tästä on tosin seurannut se, että majan paikka on todettu niin hyväksi, että Miikkis joutuu nyt monesti jakamaan sen Esterin ja Mitellan kanssa, kun ne haluavat samaan kasaan nukkumaan :D

   Poista