Suomen lemmikkihaisunäädät ry:n perustamiskokouksen tunnelmia |
Lehtijutuissa sai aina jännittää muunmuassa otsikoita |
Yhdistyksen ensimmäistä messuedustusta marraskuussa 2015. Kuva: Niko Ikonen |
Kiitos kaikille asianosaisille näistä vuosista!
Suomen lemmikkihaisunäädät ry:n perustamiskokouksen tunnelmia |
Lehtijutuissa sai aina jännittää muunmuassa otsikoita |
Yhdistyksen ensimmäistä messuedustusta marraskuussa 2015. Kuva: Niko Ikonen |
Tämä uutinen saa mut kyllä todella surulliseksi.
VastaaPoistaOnneksi mä olen päässyt näkemään Miikkiksen useampaan kertaan ja saanut pitää häntä sylissä- oikeasti yksi mun elämän kohokodista eläinten kanssa <3
Kohokohdista. Hitto :D
PoistaMutta vaikka Miikkistä ei näillä näkymin jatkossa bongaa messuilta tms., tekin olette erittäin tervetulleita moikkaamaan Miikkistä tänne Turkuun, jos täällä päin liikutte <3 Täältä poika ei toivottavasti ole häviämässä pitkään aikaan.
PoistaKiitos kutsusta, pistän todellakin korvan taakse :)
PoistaTosi surullista. En lakkaa ihmettelemästä, miksi vieraslajilainsäädäntö kohtelee eri lemmikkieläimiä - tai siis ennemminkin lemmikkiharrastajia - niin epäreilusti ja vieläpä niin perusteettomin perustein. (Vaikka mielestäni onkin noin ylipäätään äärimmäisen hieno juttu, että asetus tehtiin, siinä on todellakin isoja vikoja.) Olisi kyllä toivottavaa, että tilanne joskus muuttuisi, mutta se vaatisi varmaan juuri sitä, että joku asialle omistautunut aktivoituisi poliittisesti.
VastaaPoistaKai yksi iso syy on se, että esimerkiksi kissoja ja kaneja on jo niin paljon, että niitä olisi turha yrittääkään lähteä kieltämään vetoamalla villikissapopulaatioihin ja citykaneihin, koska kaikki tietävät vähintäänkin muutaman kissan omistajan ja sen, että ongelmatapaukset ovat vain pieni osa kaikista. Mutta monia eksoottisia lemmikkejä on niin kovin vähän, ettei siitä saa samanlaista kansanliikettä aikaiseksi, etenkin kun moni ei tule edes ajatelleeksi, että joku haisunäätien kielto voisi oikeasti vaikuttaa kehenkään - kun eihän kellään ole mitään haisunäätiä.
PoistaKummasti Hollannin positiivilistallakin kissat ja koirat otettiin listalle automaattisesti ilman samanlaista arviointia minkä muut lajit joutuvat käymään läpi. Niiden kohdallakin olisi löydettävissä varmasti helposti monia tekijöitä, minkä perusteella voitaisiin katsoa, että niistä ei ole mahdollista huolehtia lemmikkinä asianmukaisesti (kuten tuhannet hylätyt ja kaltoinkohdellut yksilöt, jotka selvästi osoittavat, etteivät nämäkään lajit ole lemmikkinä ongelmattomia) - tai vastaavasti voitaisiin katsoa, että samoja keinoja joilla kissojen ja koirien sopivuutta lemmikeiksi edistetään voisi soveltaa moniin eksoottisempiin lemmikeihin (kuten rokottaminen, tunnistusmerkintä, kastrointi/sterilointi).