Sivut

torstai 16. tammikuuta 2020

Kiimojen odottelua

Mallu on meillä sijoituksessa, ja nyt on alettu pikkuhiljaa odotella, koska neiti päättää aloittaa ensimmäisen kiimansa. Mallu kuitenkin antaa vielä odottaa, ja uteliaisuudesta tuli kaivettua esille viime vuoden päivämääriä Mallun emon Nutellan osalta. Nutellalla ensimmäiset kiiman merkit olivat havaittavissa 4.1., ja se päästiin astuttamaan ensimmäisen kerran 9.2. Mallu tulee siis ainakin jonkin verran emoaan jäljessä näissä.

Mallu ja tuleva sulho Käpy
Tänä vuonna on kuitenkin tiedossa yksi iso helppous viime vuoteen nähden: Mallun sulho Käpy asuu samalla paikkakunnalla, joten kun neiti tulee kiimaan, on treffien ajankohta paljon helpompi sopia. Samaten mahdollinen uusinta, jos kävisikin niin, ettei neitiä saada heti ensimmäisestä kiimasta kantavaksi. Sitä odottaa taas yhtä aikaa innolla että pienellä haikeudella pentukauden alkua Mallun osalta: pentujen kasvun seuraaminen on ihan mahtavaa, mutta freteillä emo menee aina synnyttämään kasvattajan luo, joten onnistuneen astutuksen jälkeen on taas tiedossa yli parin kuukauden ero.

Mallu
Meidän toinen juniori Vappu on vähän Mallua edellä kiima-asioissa: sen ominaishaju on jo selvästi voimistunut ja muuttunut näätämäisemmäksi. Vaikka senkään kohdalla ei näy vielä muita merkkejä, kuten vulvan turpoamista ja muutoksia käyttäytymisessä, päädyttiin sille varaamaan hormonilanttiaika kuun loppuun 31.1. Hyvällä tuurilla sen kiima ehtii sitten tulla ja väistyä ennenkuin Mallulle tulee tänne sulhoa käymään. Hormonimelskeissä eläimistä kun paljastuu välillä yllättäviä akrobaattisia kykyjä, joten vaikka meilläkin on useampia huoneita mihin eristää, on se kuitenkin aina plussaa, jos talossa ainoat lisääntymiskykyiset eläimet ovat ne joiden on tarkoituskin lisääntyä.

Kaikilla muilla laumassa onkin sen verran tuoreet hormoni-implantit, että voi hyvin olla, että kukaan muu ei ole tänä vuonna tulossa kiimaan. Mahdotontahan se ei tietenkään ole, sillä pienemmän hormoni-implantin kohdalla vaihtelua tehon kestossa on noin puolesta vuodesta neljään vuoteen, ja isommankin kohdalla alle vuodesta yli viiteen. Meillä pienempi lantti on kestänyt keskimäärin kaksi vuotta, ja nyt yli puolella laumalla on kokeilussa se isompi, 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti