Sivut

tiistai 30. huhtikuuta 2024

Kuluseuranta 2024: huhtikuu

Huhtikuun osalta näytti pitkään, että selviäisimme tästä kuukaudesta alle kolmellasadalla eurolla. Sokrujen mössössä saatiin hyödynnettyä hyvin tehokkaasti hävikkihevejä, ja kaneille ja kilppareille vihreät on tullut kasvatettua pitkälti itse - ja nyt ulkona alkaa vihdoin näyttää siltä, että eiköhän sieltäkin ala pikkuhiljaa löytyä enemmän mitä hyödyntää. Ruokapuolella isoimmat kustannukset tulivat hyönteisistä, etenkin kun jättijauhomatojakin tuli hankittua kilon satsi. Pelkästään Simo kun vetää jo matoja sitä tahtia, ettei meidän jauhomatoviljelmä tahtonut pysyä perässä. Tilannetta on kyllä nyt helpottanut se, että Simollekin on nyt alkanut maistua paremmin myös torakat ja lokustit. Dogmanista napattiin frettipäivän päätteeksi mukaan nimilaatta Mymskille, kalanruokaa ja raakaruokapakasteita freteille, jotka maksettiin osittain frettipäivästä saadulla lahjakortilla.

 Eläinlääkäristä ja lääkinnästä selvittiin 136,18 eurolla, mikä sisälsi Maunon hammashoidon, joten oli todellakin kannattavaa viettää yksi vapaapäivä työpaikalla työkavereiden kanssa. Kissojen säännöllisen lääkityksen lisäksi täydennettiin myös parafiiniöljy frettien lääkekaappiin. Parafiiniöljyä voidaan käyttää liukasteena epäillyissä suolitukostapauksissa. Siitä on jo pidempi aika, kun sitä on viimeksi tarvittu, mutta se on yksi niistä asioista, mitä tykkään pitää varalla. 

Sitten se summa joka veti kuukauden yli kolmensadan, eli Aluehallintavirastosta tullut seura- ja harraste-eläimien pitämistä koskevan ilmoituksen käsittelymaksu. Mutta nyt sekin on sitten hoidettu, ja on kaikinpuolin virallista ja kirjoissa ja kansissa että meillä on kotona paljon eläimiä. Kehtaapahan ottaa hyvin opiskelijoitakin vastaan, kun nyt meillä on pitopaikkatunnuksetkin ja kaikki.

Bluen, Betan ja Pepin kotiutumisesta huolimatta huhtikuussa ei mennyt yhtään rahaa eläinten hankintaan.

Ruokinta:

raakaruoka: 7,15€ (laskun loppusumma oli isompi, mutta ostokset maksettiin osaksi frettipäivästä saadulla lahjakortilla)

kissanmärkäruoka: -

kokonaiset ruokaeläimet (elävät hyönteiset): 65,00€

hevi-osasto: 2€

heinä (Testudo fibre heinä ja yrttisekoitus kilpikonnille): 10,50€

namit (lohitahna): -

lisäravinteet (Repashy calsium plus 85g): 15,90€

 

Tarpeelliset tarvikkeet:

kissanhiekka:-

akvaariotarvikkeet: -

rottien ja kanien kuivikkeet: -

terraariotornin uusi jalusta: -

rottatarvikkeet: -

matelijatarvikkeet (2 säkkiä luonnonturvetta pohjamateriaaleiksi): 13,00€


Eläinlääkäri ja eläinlääkintä:

terveydenhoito (parafiiniöljy ensiapukaappiin): 6,17€

sairaanhoito (Rutun ja Löllön lääkkeet, Maunon hammashoito): 130,01€

eutanasiat + tuhkaus: -

 

Lelut, pedit & muu ekstra: -

 

Näyttely ja yhdistyskulut:

näyttelyt: -

yhdistysten jäsenmaksut: -

yhdistysten tapahtumat (kaksi kaniaiheista webinaaria): 10€

 

Lemmikkien hankinta: - 


Byrokratia:

Seura- ja harrastuseläinten pitämistä koskevan ilmoituksen käsittelymaksu: 85,00€


Huhtikuun eläinkulut yhteensä: 344,73€

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti