Sivut

sunnuntai 31. maaliskuuta 2024

kuluseuranta 2024: maaliskuu

Tässä kuussa ruokapuolella isoin täydennys tehtiin kissojen ruokakaappiin märkäruokien osalta. Siihen kuluseurannassa laitettu summa ei kuitenkaan ihan täysin vastaa todellisuutta, sillä olin kuluja laskiessa laiska, ja katsoin viimeisimmästä Zooplus-kuitista ensin pois kissanhiekkaan ja lohitahnaan menneet summat, vähensin ne laskun loppusummasta ja heitin loppusumman kissanmärkäruokaan. Lopputilaus oli kyllä pelkkää kissan märkäruokaa, mutta näin laskettuna kaikki tilauksesta kertyneet alennukset vähentävät vain märkäruokaan käytettyä summaa, vaikka alennukset tulivat tasaisesti kaikista tuotteista. Meillä kun on Zooplussalla jatkuva miinus viiden prosentin säästöohjelma-alennus, jonka lisäksi tilaushetkellä löytyi kymmenen prosentin alennuskuponki, joilla tilauksen loppusummasta lähti pois yhteensä 34,74€ Hevi-osastolle käytetty summa tippui myös paljon, sillä tässä kuussa tuli kasvatettua osa kanien ja kilpparien tuoreruuista itse, jonka lisäksi pääsi hyödyntämään jo vähän pihan antamia varpujen paljastuttua lumen alta. Ensikuussa tähän tulee kuitenkin menemään taas vähän enemmän, sillä vaikka kevät etenee, nyt sokrumössö on virallisesti loppu pakastimesta. 

Tarvikepuolella kissanhiekkavarastoa on taas täydennetty niin, että sillä pitäisi pärjätä pari kuukautta. Tällä kertaa tilasimme pelkkää Ever Cleania. Vaikka se on hiekkana kallista, se tekee tähän mennessä kokeilluista parhaat paakut ja pölisee vähiten. Tigerinon XL grain pääsi kyllä pölisemättömyydessä lähelle, mutta sen paakut tuntuvat hajoavan paljon herkemmin, jolloin laatikossa oleva hiekka sotkuuntuu nopeampaa. Mutta eron normi-Tigerinon ja XL grainin välillä huomasi kyllä hyvin, kun löysin yhdestä kaapista pussinpohjan normiTigerinoa ja päätin kaataa sen samaan vessaan XL grainin kanssa. Tarvitsin tämän tempun jälkeen ensimmäistä kertaa koko tämän vuoden aikana avaavaa astmalääkettä. Samalla muistin, miksi yhdessä vaiheessa olin niin hanakkaasti puhumassa kissojen vessojen vessojen siivoamista kokonaan Jussin vastuulle. Mutta tämän jälkeen oli taas helppo päättää, että tilaukseen lähti se hiekka, jonka myötä olin unohtanut, miksi minä en halua siivota kissanvessoja. 

Merivesiakvaarioon tilattiin yksi altaan ylläpitoon tarvittavista balling-liuoksista, joita allastietokone annostelee sinne takaakseen koralleille tasaiset kasvuaolosuhteet. Ylläpitococtaili koostuu kolmesta kemikaalista, joista kahta oli hyvin jäljellä, mutta kolmas oli päässyt ilmeisesti allasta muutettaessa kastumaan ja mennyt piloille. Muita tarviketäydennyksiä tehtiin, kun rakennettiin Herptek-terraarioille liikuteltava jalusta, jolla saatiin ne torniksi sähkökaapin eteen, hankittiin rottalaan ilmankostutin, täydennettiin rottien riipparivarastoa ja uusittiin matelijabunkkerin pikkukostutuksiin käytettävä vanha paineruisku vanhan alettua päästää paineita.

Eläinlääkäri ja -lääkintä kategoriassa päästiin tässä kuussa poikkeuksellisen halvalla, kun Löllön gabapentiini purkki riittää yli kuukaudeksi ja Solensiassa oli nyt se yksi pidempi väli. Mutta lääkekuluissa palataan ensikuussa taas aiempaan.

 


Ruokinta:

raakaruoka: -

kissanmärkäruoka: 105,38€

kokonaiset ruokaeläimet (elävät hyönteiset): 19,70€

hevi-osasto: 10€

heinä: -

namit (lohitahna): 22,47€

 

Tarpeelliset tarvikkeet:

kissanhiekka: 76,98€

akvaariotarvikkeet: 45,70€

rottien ja kanien kuivikkeet: -

terraariotornin uusi jalusta: 70€

rottatarvikkeet (ilmankostutin rottalaan, riiput Saijalta): 44,99€

matelijatarvikkeet (uusi 5l paineruisku kostutukseen): 14,99€


Eläinlääkäri ja eläinlääkintä:

terveydenhoito: -

sairaanhoito (Rutun Amodip): 32,00€

eutanasiat + tuhkaus: -

 

Lelut, pedit & muu ekstra: -

 

Näyttely ja yhdistyskulut:

näyttelyt: -

yhdistysten jäsenmaksut: -

 

Lemmikkien hankinta: -


Maaliskuun eläinkulut yhteensä: 442,21€

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti