Mitella

virallinen nimi: Bella
laji: fretti
s. 2.4.2016
sukupuoli: naaras
kasvattaja: Anne Varjotie/Suomi
väri/kuvio: pastelli mitti
turkkimuunnos: lk


Taustaa

Mitella tuli meille nelikuisena kodinvaihtajana ja meitä ennen neiti on ehtinyt olla kahdessa kodissa. Näistä ensimmäisestä tyttö joutui lähtemään allergian takia ja toisesta puremisen takia. Meitä edeltäneessä kodissa ei oltu varauduttu ihan niin haastavaan pentuun mitä Mitella, ja niin neiti päätyi sitten meille. Olin haaveillut hankkivani itselleni tumman kiltin tyttöpennun kasvattajalta, mutta kun toivomani pentueet eivät onnistuneet tai niistä ei riittänyt meille pentua, olin tilanteessa, jossa meillä oli pennun paikka auki samaan aikaan kuin tämä neiti tarvitsi kotia. Kriteerit menivät siis uusiksi, ja otin haasteen vastaan. Ensimmäiseksi kuukaudet Mitellan kanssa tehtiin töitä paitsi puremisen, myös tytön ylettömän energisyyden kanssa, mutta pikkuhiljaa neidistä alkoi kuoritua varsin valloittava persoona.Luonne

Mitellan luonne on jännä sekoitus herkkyyttä ja katujyrää. Vaikka tyttö voi välillä painaa päälle kuin yleinen syyttäjä, voi jo napakka kielto pahoittaa tytön mielen niin pahasti, että se tulee syliin kiehnäämään ja hakemaan lohdutusta. Mitella tutustuu maailmaan usein hampaat tai nenä edellä, oli kyseessä sitten vesilammikko tai uusi tuttavuus. Nykyään neiti silti useimmiten muistaa, että ihmisten pureminen ei ole ok, ja neidiltä saakin jo useammin pusuja kuin hampaita. Pohjimmiltaan tyty kun kun on aika mammanmuru, joka rakastaa paijauksia ja sylissä nukkumista.

Mitella on erittäin leikkisä ja vielä päälle vuotiaanakin moneen ikätoveriinsa nähden hyvin pentumainen, siitä huolimatta että ensimmäisen kiimansa tuo varhaiskypsä neitokainen aloitti jo ensimmäisenä syksynään. Oikeastaan vasta Huiskun tulo elokuussa 2017 toi neidissä ensimmäistä kertaa esiin aikuisen piirteitä, vaikka vielä Lystinkin kanssa pentupainit kun olivat alkaneet heti suorilta kuukautta aiemmin. 


 
BLOG TEMPLATE BY MAIJA SUNI